söndag 24 augusti 2014

Korvstroganoff med sting och svalkande bönsalsa

Korvstroganoff är en riktig husmansfavorit som jag här gjort lite kryddigare än vanligt och valt en smakrik chorizo istället för klassikern falukorv. Jag har valt bort pasta och ris till förmån för en bönsalsa. Det blir fräscht och mättande, utan mängder av snabba kolhydrater eller gluten.






Ingredienser:

600 g Chorizo
1 st crème fraiche med paprika och chili
2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk cayennepeppar (beroende på hur stark smak som önskas)
2 st gula lökar
1 dl grillad paprika (hackas)
1/2 dl soltorkade tomater (fint strimlat)
salt och svartpeppar efter smak
1 dl vatten

400g svarta bönor (sköljda och avrunna)
2 dl ekologisk tomatsalsa
5 st hackade körsbärstomater (delade i fyra)
1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till salsan utom körsbärstomaterna som blandas i vid servering (annars kan det bli lite rinnigt) och ställ kallt.

Skiva chorizon och stek detta, lägg åt sidan. Stek därefter löken och tillsätt vitlöken på slutet. Häll i crème fraichen och tomatpuren, tillsätt därefter kryddorna och matlagningsgrädden tills det är väl sammanblandat (smaka av kryddningen). Tillsätt sedan paprikan, de soltorkade tomaterna, chorizon och vattnet, rör ihop och låt koka samman tills det reducerat till en krämig sås igen. Blanda körsbärstomaterna med salsan och servera med Chorizostroganoffen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar