söndag 12 februari 2012

Återanvända ramar och oljemålning

Jag har inte alltid lyckats hitta tavelramar som passar till de köpta canvasmålardukarna jag målat på förr. Men, på Röda korset i Luleå hittade jag en gång otaligt med vackra ramar/färdiga tavlor till budgetpriser. Själva motiven på tavlorna var gräsliga men de syns ju inte sen när man fäst ny canvasduk över. Det är väldigt miljövänligt utöver att man sparar tusentals kronor motför att köpa dem måttanpassade. 

Jag hittade en gång en tavla på ett galleri i Gamla stan som jag ville köpa. Den visade sig kosta 25.000 kr så då  målade jag tavlan ovan själv med inspiration av den jag sett. Det är en oljemålning i lantstil och den har tredimensionella rosor.

Gör så här: Ta bort ramen från bilden/canvasduken som följer med. Häfta sen fast målarduk över den befintliga bilden. Fäst på ramen igen först när den är färdigmålad samt har torkat. Vill man inte måla själv så kan man använda samma princip men med färdiga motiv. För om man gillar den gamla stilen på ramar så är det otroligt prisvärt även om det innebär lite jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar