måndag 18 augusti 2014

Fantastiskt god filmjölkslimpa!



Jag har under en period försökt att skapa ett recept som skulle smaka precis som min sambos favoritbröd och här är resultatet. Det blev ett par experiment men till sist så smakade det som på restaurangen där vi har ätit originalbrödet jag ville efterlikna. Enda skillnaden är att jag ville göra det lite mer hälsosamt så jag har bland annat chiafrön med nyttig Omega-3 samt fykornskross i brödet.Om man ska frysa in det så är det bra att skiva det innan och sen kan man rosta det när det ska ätas, det blir jättegott. Hoppas ni tycker om det!

"Sessas favoritlimpa"

Ingredienser:

2,5 dl grovt rågmjöl
2,5 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
0.5 dl chiafrön
0.5 dl 4-kornskross
1 dl lingonsylt
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk
1 tsk salt
2 msk brödkrydda
4 tsk bikarbonat

Gör så här:  Blanda samman de torra ingredienserna väl och tillsätt sedan sylt, filmjölk samt sirap. Arbeta samman degen så att den är helt blandad, men arbeta snabbt så att den inte hinner bli seg. Klä en brödform med bakplåtspapper och klipp bort överskottet som sticker ut utanför formen. Häll i degen/smeten och släta till ytan. Grädde sedan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter, men använd brödsticka och kontrollera så att den är färdig, olika ugnar kan variera en hel del i hur snabbt de gräddar. Lyft till sist ur brödet med bakplåtspappret och låt svalna på galler under bakduk innan det skivas.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar