fredag 17 maj 2013

Smakrik pasta Carbonara


Rör ihop 3 ägg, 5 dl vispgrädde, 250-300 g riven Västerbottenost, lite salt och rejält med grovmalen svartpeppar och ställ åt sidan.

Hacka 1 gul lök samt 1 vitlöksklyfta och stek detta mjukt och gyllenbrunt i rikligt med smör, karamellisera hastigt med 1 msk råsocker på slutet och ställ åt sidan.

Knaperstek två-tre förpackningar bacon eller fläsk beroende på vad som föredras. Tre förpackningar färsk pasta kan lämpligen kokas samtidigt men inte i vanligt saltat vatten utan helst i mörk ox buljong. Koka så att det är väldigt al dente, det är viktigt då värmen från när allt ska lagas samman kommer fortsätta tillagningen, så lite för al dente blir till och med bäst. När det är gjort så ska pastan ner med baconet, den tillagade löken ska också tillsättas och slutligen ska äggblandningen hällas ner. Sen ska detta röras runt tills man ser att äggen i smeten börjar tjockna/stelna till. Då ska det serveras omgående (eftersom det är färsk pasta som annars lätt blir överkokt) toppa till sist detta med riven parmesan.

Trevlig helg och kram till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar