söndag 25 mars 2012

Frasvåfflor med körsbärssylt

Den senaste tiden har jag mest njutit över det faktum att det börjar bli vår redan i Mars och idag är en extra bra dag nu när den ljusa sommartiden äntligen är här, (plus att det dessutom är våffeldagen). Självklart måste det firas, så därför bjöd jag på våffelfika idag. 


Mitt favoritrecept är väldigt enkelt, man blandar bara 2.75 dl kallt vatten med 3.25 dl vetemjöl och lite flingsalt. Sen vispas 4 dl vispgrädde hårt och det blandas därefter samman med smeten och sen är det bara att börja grädda våfflorna (använd smör i järnet). Jag tror att det är ett Leila Lindholm recept jag läst nån gång, och det är verkligen världens godaste frasvåfflor.


Till våfflorna serverade jag vaniljgrädde (vispad grädde med 1/2 tsk vaniljpulver) och körsbärssylt. Till sylten  tar man bara 200 g urkärnade körsbär, 200g syltsocker, 1 tsk vaniljpulver och 1 msk mörk rom (kan uteslutas). Detta blandas i en kastrull för att få koka samman i några minuter, och sen ska det bara svalna (om man vill att det ska bli mer sylt än sås) innan servering.

Med en rejäl våffel-koma tänkte jag sen sitta ute i solen och njuta idag, men den lyste mest med sin frånvaro. I torsdags däremot så hade jag fin besök av min mycket höggravida vän och då var det vår i luften vill jag lova. Så nu hoppas jag bara att det blir mer av det, nu när sommartiden ändå är här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar