torsdag 22 mars 2012

Rosor av sugarpaste

När jag gör dekorationer väljer jag nästan uteslutande att jobba med sugarpaste istället för marsipan, både för att jag gillar konsistensen och formbarheten samt för att det är lätt att få rena färger då den är vit. Jag beställer alltid den med smak av vit choklad för jag tycker att den är godast och jag brukar beställa den på Tårtdecor


Den här dekorationen ligger på en passions frukt mousse tårta och man ska lägga på den så nära servering som möjligt då fukt gör att den kan börja smälta och tappa formen.


Här har jag gjort väldigt tunna och skira rosblad vilket jag tycker blir finast. Men, de har mycket bättre hållbarhet om de är lite tjockare. På den här bilden är det en variant med tjockare rosblad och det blir rätt fint det med.

Det finns "Rosenutstickare" som man kan använda när man gör dessa och det är inte så dumt när man lär sig. Men jobba med bladen för hand för att få en naturligare känsla. Det man ska tänka på med sugarpaste är att de färdiga dekorationer ska hinna torka/stelna. Jag gör dem alltid några dagar i förväg, och förvaras i rumstemperatur, aldrig kylen för då blir de fuktiga och blir lätt förstörda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar