måndag 19 mars 2012

Cookies med vit-, ljus- och mörkchoklad


Ingredienser till ca 65-70 st:                          175 grader

4 dl vetemjöl
200 g rumstempererat extrasaltat smör
4 msk ljus sirap
2 dl ljust muscovado socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
75 g kyld/fryst hackad marabou mjölkchoklad
75 g kyld/fryst hackad vit choklad
75 g hackad mörk choklad

1. Vispa samman socker, sirap och det rumsvarma smöret tills det är väl blandat och krämigt.
2. Blanda sedan samman vetemjöl, vaniljpulver och bikarbonat väl. 
3. Vänd sen ner det i smeten och knåda sen försiktigt in den hackade chokladen i degen och ställ i kylen en stund.
4. Rulla degen till små bollar och lägg dem med mellanrum på en bakplåts-pappersklädd plåt och tryck ut till rundlar.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills de är gyllnbruna. Låt svalna innan de lossas från plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar