lördag 4 februari 2012

Pasta med tomat- och mozzarellasås (som går supersnabbt att göra)

Fredag är en sån där dag då jag gärna går ut och äter efter jobbet eller beställer take away och bara kryper upp i soffan. Men det finns en pastarätt (det är dessutom en av mina absoluta favoriter) den är perfekt när man inte orkar lägga en massa tid på matlagning för den kräver minimal insats i tid. Den kan göras från grunden med egen tomatsås, men ärligt talat så tycker jag att den är precis lika god med  köpt tomatsås. 


Man börjar med att smälta en stor klick smör i en kastrull, sen smulas en mörk ox buljong tärning ner och svartpeppar tillsätts efter smak. När det smält samman tillsätts en stor burk Dolmio classico tomatsås och efter att det kokat upp så kommer pricken över i:et, nämligen mozzarella. Släpp ner bitar av mozzarellan, ungefär ett par påsar och låt smälta lite i värmen men rör inte om. Serveras på färsk pasta med smält smör, vitlöks bröd, samt ett glas gott rött vin och voila det perfekta fredags- eller lördagsmyset är fixat. På nolltid dessutom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar