måndag 27 februari 2012

Italiensk viol- och blåbärsglass


Förra veckan hann jag inte skriva nåt inlägg då mina underbara småsyskon var på besök men jag hittade på receptet till den här glassen och baserat på deras reaktioner redan när de slickade skålen så blev den väldigt lyckad, för den var renskrapad.Italiensk viol och blåbärsglass

4 st äggulor
80 g strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk viol essens
2 dl god blåbärssylt
2 msk florsocker

Steg 1. Blanda  äggulor, strösocker och vaniljpulver i en kastrull och vispa det till en ljus fluffig kräm på svag värme. Rör sedan samman 2 dl av vispgrädden och 2 dl standardmjölk som sen vispas ner lite åt gången i kastrullen tills det blandats. Kyl därefter detta tills det är kylskåpskallt.

Steg 2. Vispa den resterande grädden (2 dl) med viol essensen samt florsockret, och rör sedan ner 2 dl blåbärssylt. Slutligen ska blandningen från steg 1 röras samman med detta.

Steg 3. Häll den färdiga blandningen i din glassmaskin (allt kanske inte ryms om det är en liten glassmaskin så kolla kapaciteten för just din och anpassa mängden efter det) och låt gå enligt din glassmaskins anvisning.

Min Kitchen Aid glassmaskin lät jag gå i 30 minuter och då var den fortfarande ganska mjuk, så jag la den i en lämplig plastbunke och lät den stå i frysen i ca 2 timmar också. Servera gärna glassen med vispad grädde och violströssel eller blåbärssås.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar