Börja med att steka 200-300 g rengjorda och skivade champinjoner i smör och lite pressad vitlök efter smak, tillsätt 1 ask halverade körsbärstomater när det nästan är färdigt och stek tills tomaterna mjuknat för att sedan ställa åt sidan. Ta sen två förpackningar färsk Gnocci och stek i rikligt med extrasaltat smör tills de fått fin färg och är genomlagade, när de är färdiga tillsätt lite mer smör samt lite tomatpuré, rör ihop och vänd slutligen ner svampen och tomaterna innan servering!
Till min kära mammas födelsedag i år gjorde jag en tårta som är helt underbar, oemotståndlig rent utav. Jag hittade ett recept på en tårta som heter "Chocolate Shock" från ett konditori i New York. Jag använde det som inspiration, men bytte ut och gjorde om en hel del, som vanligt. Så här kommer min variant, jag vill tillägga att det här receptet var tidskrävande, men man kan faktiskt hoppa vissa moment, för nu är det först en botten, sen en mjölkchokladkräm med lakrits, en salt karamellmousse och slutligen en mörk chokladganache. Med kylning och alla moment är det inget man gör i en handvändning, men reaktionerna jag fick gjorde det till väl spenderad tid. Men man kan faktiskt göra bara botten och moussen, eller välja bort något av chokladlagren, det är bara att låta fantasin, och hur mycket tid man har avgöra. Botten: Ta kakorna från 1 förpackning Oreo cookies (skrapa bort den vita fyllningen först) och krossa fint. Rosta 50 g flagad mandel och krossa des...
Kommentarer
Skicka en kommentar