Här har jag smält vit choklad som jag spacklat ut på ett smörpapper, låtit stelna och slutligen skurit i rutor. Därefter har jag smält mörk choklad och mjölkchoklad som jag ringlat i mönster på plattorna som bör ha generöst med mellanrum när det genomförs. Jag förvarar dem i frysen fram till monteringen på kakan, detta så att det inte hinner smälta av värmen från händerna när jag placerar ut dem. Bäst är att temperera chokladen först, men ibland räcker inte tiden till.
Här har jag smält choklad som jag spritsat ut i abstrakta mönster. Sen har jag pudrat över lite ätbart guldpulver som en extra effekt, låtit stelna och därefter placerat ut på cupcakes med smörkolamousse.
Jag har använt samma dekorationer här, men utmed kanterna. Utöver det har jag också gjutit chokladrosor i pralinformar, något som också är ett till enkelt sätt att göra dekorationer.
Här är det samma princip men i form av abstrakta hjärtan. Tänk också på att hellre göra dem medvetet olika, det blir snyggare än när man försöker skapa identiska och perfekta former tycker jag.
På denna har jag kombinerat med färska bär och ätbara blommor, det är viktigt att komma ihåg att fråga vilka blommor som är det för vissa är rent giftiga. När jag var på kurs och gjorde dessa chokladpraliner, så passade jag också på att köpa ark man lägger på choklad när den stelnar, som på enklaste sätt ger väldigt fina resultat. Här har jag gjort det på en chokladdekoration samt på vit choklad- och saffran fudge.
Här följer lite andra versioner på dekoration med choklad.
Kommentarer
Skicka en kommentar