I det här receptet är det fyra ganska stora portioner med frasiga potatisvåfflor/plättar och löjrom med tillbehör. Så om det ska serveras som en förrätt kan receptet för just smeten halveras, men tillbehören skulle jag lämna oförändrade i mängd. Har man inget våffeljärn så kan man göra små plättar istället. men då förlorar man mycket av frasigheten. Sist när jag gjorde dessa så hade jag inget våffeljärn så då gjorde jag den varianten, det funkar det med men tänk på att göra plättarna riktigt tunna!
Tillbehör: 4 portioner
100g löjom (fryst går jättebra)
1 dl crème fraiche
1 dl finhackad rödlök
1 msk hackad gräslök
eller krondill till garnering
Forma ovaler av löjrommen, crème fraichen och rödlökshacket och lägg på en tallrik.
Smet:
2 dl kallt vatten
3.25 dl vetemjöl
lite salt
3 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
200g riven potatis
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt för att sedan röra samman det med vattnet. Vispa sedan grädden hårt och blanda med smeten. Blanda slutligen ner den rivna potatisen och grädda sedan våfflorna i våffeljärn penslat med smör eller stek i plättlagg. Servera med tillbehören och avsluta med dill eller gräslök och eventuellt lite flingsalt.
100g löjom (fryst går jättebra)
1 dl crème fraiche
1 dl finhackad rödlök
1 msk hackad gräslök
eller krondill till garnering
Forma ovaler av löjrommen, crème fraichen och rödlökshacket och lägg på en tallrik.
Smet:
2 dl kallt vatten
3.25 dl vetemjöl
lite salt
3 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
200g riven potatis
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt för att sedan röra samman det med vattnet. Vispa sedan grädden hårt och blanda med smeten. Blanda slutligen ner den rivna potatisen och grädda sedan våfflorna i våffeljärn penslat med smör eller stek i plättlagg. Servera med tillbehören och avsluta med dill eller gräslök och eventuellt lite flingsalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar