2 förpackningar med köpta marängbottnar
Fyllning 1.
500 g mascarpone
1 tsk vaniljpulver
3 rumstempererade ekologiska äggvitor
1,5 dl socker
Vispa en fast maräng av socker och äggvitor. Rör samman mascarponeost med vanlij och rör mjuk, vänd/blanda sen försiktigt med marängen.
Fyllning 2.
4 dl vispgrädde
3 ekologiska äggulor
0,5 dl socker
2 msk ljus sirap
0,5 burk Lemoncurd
Vispa grädden i en skål, och vispa samman alla övriga ingredienser i en annan skål och rör samman försiktigt.
Varva sedan de två fyllningarna i olika lager och fördela sen försiktigt fyllning två för att täcka allt, det kan vara lite knepigt att täcka eftersom det är löst, så lämna lite om det blir för rinnigt. Frys sedan fyra timmar och ta ut en stund innan servering så att den tinar lite till en bra konsistens. Fördelen med frysta tårtor är att de kan göras i förväg. På min tårta kanderade jag citronskivor från två stycken citroner, det blir väldigt fint tycker jag.
Kommentarer
Skicka en kommentar