Saffransbullar med mandelmassa och tosca Ugnstemp: 225°C (Receptet ger 20 st)
Jag har länge försökt göra ett recept som enligt min smak är fulländat när det gäller saffransbullar och det här är det närmaste jag kommit till det. De är saftiga samt fulla av smak och den knäckiga toscan är pricken över i:et! Jag tänker göra dessa utan saffran övriga året och tillsätta kardemumma istället, de är nämligen alldeles för goda för att äta bara en månad per år tycker jag. Bullarna på bilden ovan hade bara halva mängden toscasmet motför receptet, så det blir mer än det ser ut här.
Deg:
100 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 påse saffran (à 0,5 g)
1 krm salt
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
250 g mandelmassa
150 g smör
1 tsk vaniljpulver
Tosca:
100 g smör
2 dl muscovadosocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk sirap
100 g flagad mandel
Tosca:
100 g smör
2 dl muscovadosocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk sirap
100 g flagad mandel
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Smula jästen i en skål och häll lite av degvätskan över jästen för att sen röra tills den löst sig.
2. Tillsätt degvätskan, samt alla torra ingredienser men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand, tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Riv mandelmassan och blanda med smör samt vaniljpulver tills det är en slät massa.
4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel/fyrkant för att därefter breda på fyllningen och rulla ihop. Skär upp till 20 bitar och lägg i stora formar (typ muffinform hellre än klassisk bullform) och låt jäsa övertäckta ca 40 min.
5. Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull och värm under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen när det börjar koka och låt svalna. Klicka den sedan över de jästa bullarna och grädda i ca 10 minuter.
Hej, Jag heter John från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
SvaraRadera1 till 10.
Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg
Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.
Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.
Vi skulle älska att du deltar med några recept som. Look Amazing!
Vänlig hälsning,
http://www.Fooduel.com
Hej, jag ska absolut gå in och kolla på sidan, roligt att du uppmärksammat min blogg.
RaderaMvh Sessa