Här kommer ett litet tips i all enkelhet om man vill ha ett gott tilltugg. Ta antingen ett digestivekex med gräddädelost eller en saltin med gruyereost på, toppa sen med fikonmarmelad och lite färsk rosmarin. Det är enkelt, men otroligt gott och helst ska det avnjutas tillsammans med ett glas rött vin. Jag blev bjuden på varianten med saltiner på middag hemma hos en god vän och sen dess är jag helt beroende av dessa. Självklart kan både kexsorter och ostar varieras men de här kombinationerna blir då riktigt bra tycker jag, så de är ett självklart inslag på min ostbricka.
Till min kära mammas födelsedag i år gjorde jag en tårta som är helt underbar, oemotståndlig rent utav. Jag hittade ett recept på en tårta som heter "Chocolate Shock" från ett konditori i New York. Jag använde det som inspiration, men bytte ut och gjorde om en hel del, som vanligt. Så här kommer min variant, jag vill tillägga att det här receptet var tidskrävande, men man kan faktiskt hoppa vissa moment, för nu är det först en botten, sen en mjölkchokladkräm med lakrits, en salt karamellmousse och slutligen en mörk chokladganache. Med kylning och alla moment är det inget man gör i en handvändning, men reaktionerna jag fick gjorde det till väl spenderad tid. Men man kan faktiskt göra bara botten och moussen, eller välja bort något av chokladlagren, det är bara att låta fantasin, och hur mycket tid man har avgöra. Botten: Ta kakorna från 1 förpackning Oreo cookies (skrapa bort den vita fyllningen först) och krossa fint. Rosta 50 g flagad mandel och krossa des...
Ost är livet. Ska prova denna kombo, låter divine!
SvaraRadera