Det här är ett otroligt gott tillbehör, gärna tillsammans med grillat eller en god färsk pasta med kyckling och en gräddig vitlökssås. Hur mycket du vill göra styr givetvis mängderna, men ta ungefär samma mängd mild röd chili och röd lök. Skär ut strimlor av chilin och löken, platta gärna ut lite. Stek sen detta i rikligt med smör tills det fått fin färg, strö över råsocker och några stänk soja, karamellisera det hastigt under omrörning och servera sen.
Till min kära mammas födelsedag i år gjorde jag en tårta som är helt underbar, oemotståndlig rent utav. Jag hittade ett recept på en tårta som heter "Chocolate Shock" från ett konditori i New York. Jag använde det som inspiration, men bytte ut och gjorde om en hel del, som vanligt. Så här kommer min variant, jag vill tillägga att det här receptet var tidskrävande, men man kan faktiskt hoppa vissa moment, för nu är det först en botten, sen en mjölkchokladkräm med lakrits, en salt karamellmousse och slutligen en mörk chokladganache. Med kylning och alla moment är det inget man gör i en handvändning, men reaktionerna jag fick gjorde det till väl spenderad tid. Men man kan faktiskt göra bara botten och moussen, eller välja bort något av chokladlagren, det är bara att låta fantasin, och hur mycket tid man har avgöra. Botten: Ta kakorna från 1 förpackning Oreo cookies (skrapa bort den vita fyllningen först) och krossa fint. Rosta 50 g flagad mandel och krossa des...
Kommentarer
Skicka en kommentar