Jag är som bekant väldigt förtjust i att pyssla och desto pillrigare, desto bättre. Jag köper oftast färdiga pepparkakshus när andan faller på och så lägger jag allt krut på exteriören. I år kunde jag inte riktigt bestämma mig för hur jag ville att det skulle se ut, så jag gjorde två i ett. Det blir dock inte att äta upp det för lilla fröken Muffin hann fram och ta sig en slick, så det får bara vara dekorativt.
Till min kära mammas födelsedag i år gjorde jag en tårta som är helt underbar, oemotståndlig rent utav. Jag hittade ett recept på en tårta som heter "Chocolate Shock" från ett konditori i New York. Jag använde det som inspiration, men bytte ut och gjorde om en hel del, som vanligt. Så här kommer min variant, jag vill tillägga att det här receptet var tidskrävande, men man kan faktiskt hoppa vissa moment, för nu är det först en botten, sen en mjölkchokladkräm med lakrits, en salt karamellmousse och slutligen en mörk chokladganache. Med kylning och alla moment är det inget man gör i en handvändning, men reaktionerna jag fick gjorde det till väl spenderad tid. Men man kan faktiskt göra bara botten och moussen, eller välja bort något av chokladlagren, det är bara att låta fantasin, och hur mycket tid man har avgöra. Botten: Ta kakorna från 1 förpackning Oreo cookies (skrapa bort den vita fyllningen först) och krossa fint. Rosta 50 g flagad mandel och krossa des...
Kommentarer
Skicka en kommentar