Inför år 2012 gav jag några nyårslöften till mig själv som alla år, och det innefattade bland annat att testa nya saker, baka mer och gå ner i vikt. Kanske inte den bästa kombination om man ska lyckas med vikten just. Men, sen slog det mig att det faktiskt borde kunna funka strålande, så länge jag inte äter upp allt det jag bakar helt själv. Så i den andan har jag bakat här på morgonen, och så kommer jag bjuda på kakorna till våra kunder på salongen. Så nu ska jag bara hålla mig undan från kakfatet när jag är där, haha.
Sessas Havrekakor med vit choklad och tranbär
Ingredienser (50 st normalstora eller 100 st små) Sätt ugnen på 175°
Ingredienser:
300 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 msk ljus sirap
3 dl ekologiskt rör socker
2 dl torkade tranbär
2 dl hackad vit choklad (frys den gärna en stund innan)
6 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1. Blanda samman vetemjöl och bikarbonat väl, och tillsätt därefter alla ingredienser utom chokladen och bären och arbeta samman tills det är en deg.
2. Rulla dem som bollar och lägg ut dem ganska glest på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Platta till bollarna en aning och tryck försiktigt ner choklad bitar och bär. Grädda dem därefter i omgångar, i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna ordentligt!
3 dl ekologiskt rör socker
2 dl torkade tranbär
2 dl hackad vit choklad (frys den gärna en stund innan)
6 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1. Blanda samman vetemjöl och bikarbonat väl, och tillsätt därefter alla ingredienser utom chokladen och bären och arbeta samman tills det är en deg.
2. Rulla dem som bollar och lägg ut dem ganska glest på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
3. Platta till bollarna en aning och tryck försiktigt ner choklad bitar och bär. Grädda dem därefter i omgångar, i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna ordentligt!
Du kan ju alltid bjuda mig =)
SvaraRaderaAbsolut! Och du är alltid välkommen in på salongen på kaffe och kaka!:)
SvaraRadera