Små kolakakor med mjölkchoklad och sockerhjärtan
Ingredienser ca 60 stycken Sätt ugnen på 175°
200 g extrasaltat smör (det blir godare tycker jag)
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljpulver
2 msk ljus sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hackad mjölkchoklad (frys gärna innan)
60 st röda sockerhjärtan
Gör så här:
1. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt resten av ingredienserna (allt utom de kylda mjölkchokladbitarna).
2. Blanda samman väl i en bunke och knåda degen innan mjölkchoklad bitarna tillsätts och blandas in försiktigt. (Ställ gärna degen i kylen 15-30 minuter)
3. Rulla till 4 rullar och skär varje rulle till 15 stycken bitar som rullas till bollar och sen trycks ut försiktigt på plåtar klädda i bakplåtspapper, placera sen ett hjärta på varje kaka.
4. Grädda i omgångar i ca 10 minuter tills kakorna är ljust gyllenbruna.
Kommentarer
Skicka en kommentar